Documentatiecentrum 'De Pastorij'

Langzaamaan neemt de Erfgoedkamer haar intrek in De Pastorij. In dit prachtige 18de-eeuwse gebouw werken we aan een lokaal documentatiecentrum. Je vindt er een antwoord op je vragen over het verleden en de geschiedenis van Bertem, Korbeek-Dijle en Leefdaal. Bovendien is er ook ruimte voor het houden van tentoonstellingen, zodat er altijd iets te beleven is in De Pastorij!

Momenteel is de inrichting van ons documentatiecentrum nog niet afgerond. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen we je daarom op voorhand een afspraak te maken.

Heb je thuis waardevol materiaal liggen, waar je niet zo gehecht aan bent, of waar je de vereniging mee verder wilt helpen, dan aanvaarden we dit met open armen. We nemen het heel graag op in ons documentatiecentrum. Op deze manier wordt er weer een stukje waardevol erfgoed bewaard. Ook als je ons wil bijstaan in het ordenen, inventariseren en bewaren, dan mag je altijd contact opnemen.

Documentatiecentrum - De Pastorij
Vossenstraat 4
Bertem
open elke woensdag, 14-16 uur en elke vrijdag, 19-21 uurOnder meer volgende delen van onze collectie kan je al raadplegen:

  • Boeken (ca. 700 banden);
  • Tijdschriften (ca. 40 titels) en overdrukken en kopieën van interessante artikels;
  • Informatieblad en Info Bertem, het gemeentelijke informatieblad, vanaf 1977;
  • Periodieke uitgaven zoals Kerk en Leven (vanaf 2005), de Dorpskrant (1979-1981) en verschillende verenigings- en partijblaadjes;
  • Krantenartikels, chronologisch gerangschikt;
  • Doodsbrieven en doodsprentjes, alfabetisch gerangschikt en ontsloten via een Access-databank.